Ge blod #vadjagkangora #48

VadJagKanGöra #48: Jag kan ge blod. När jag ger blod visar jag att jag hör ihop med alla andra människor och att deras behov är viktiga för mig. Det är ett enkelt, och gratis, sätt att göra en osjälvisk handling för en medmänniska i nöd. Dessutom får jag själv en regelbunden kontroll av mina blodvärden.

Den 14 juni anordnar Världshälsoorganisationen (WHO) den Internationella Blodgivardagen för att uppmärksamma det ständiga behovet av fler blodgivare och för att tacka de som redan är givare. På geblod.nu kan jag läsa att 3 av 100 personer i Sverige ger blod och att ”cirka 60 procent av de registrerade givarna ger blod minst en gång per år. Många kommer de närmaste åren att gå i pension från sin blodgivning. Därför behövs många nya blodgivare.” Där kan jag också hitta information om hur jag går till väga för att bli blodgivare.

GiveBloodWHOliggandeLiten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s