Visa kärlek #vadjagkangora #46

VadJagKanGöra #46: Jag kan visa kärlek. Det kan krävas mod för att våga visa kärlek, men jag kan hitta styrka i att kärleksbudet förenar världens fem största religioner och därmed en stor majoritet av världens befolkning. Inom buddhismen, hinduismen, islam, judendomen och kristendomen  förenas vi kring budskapet att vi ska behandla varandra med respekt och kärlek. När jag inser att nyckeln är att utgå ifrån mig själv, och sedan bemöta andra så som jag själv vill bli bemött, då har jag också svaret på hur jag ska vara mot dem. Frågan ”vad skulle jag själv ha behövt i just den situationen?” kommer ge mig svaret på vad mina medmänniskor behöver och vad jag kan göra för dem.

CoexistFlickrDavidGreen_CC
Coexist. Foto: David Green, Flickr.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s