Köpa en gatutidning #vadjagkangora #44

VadJagKanGöra #44: Jag kan köpa en gatutidning som säljs av bostadslösa personer eller personer i andra typer av utanförskap. När jag köper en tidning, som till exempel Faktum eller Situation Stockholm, hjälper jag en medmänniska att förändra sitt liv. Att arbeta med att sälja tidningar ger säljaren en inkomst, en meningsfull sysselsättning och ett socialt sammanhang. Jag lär mig också mycket genom att läsa tidningen, eftersom den ofta handlar om ämnen som utanförskap på ett sätt som inte syns så ofta i andra medier.

Tidningen Faktum säljs i Göteborg, Malmö, Lund, Helsingborg, Kristianstad, Jönköping och Växjö. Om jag har svårt att få tag på tidningen så kan jag prenumerera.

I Stockholm finns tidningen Situation Stockholm. Den säljs även i ett ganska stort område runt Stockholm, som till exempel i Linköping, Örebro, Gävle och Nynäshamn. Det finns en bra karta över platser där jag kan köpa Situation Stockholm på http://platskartan.se/situationsthlm/v2/ 

Faktum_Thomas_izettleWeb
Foto: Mario Phrat, faktum.se

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s