Låta andra tala till punkt #vadjagkangora #42

VadJagKanGöra #42: Jag kan låta andra tala till punkt, även om jag inte håller med om vad de säger. Det finns ett talesätt som lyder ”Demokrati är att låta andra tala till punkt” (vilket ibland tillskrivs Pietro Nenni). I en tid när demokratiska värden ifrågasätts på flera håll i världen kan jag alltså värna demokratin genom att låta andra tala till punkt. På så vis visar jag dem, och deras rätt att yttra sig, respekt. Det gör också att de senare förhoppningsvis respekterar min rätt att tala till punkt.

 

Lyssna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s