Lära mig om andra högtider #vadjagkangora #36

VadJagKanGöra #36: Jag kan lära mig mer om andra högtider än de jag själv brukar fira. Vad äter man under Hanukkah? När infaller Eid al Fitr? Vad är det för skillnad mellan det svenska påskfirandet och firandet i exempelvis Bosnien? När jag sätter mig in i hur och varför högtider firas så lär jag mig mycket om mina medmänniskor. Kanske får jag syn på fler likheter än olikheter?

Jag kan till exempel följa bloggen ”Högtider och traditioner” (hogtider.wordpress.com) där många frågor om olika högtider besvaras.

HanukkahFotoJeromePazFlickrCC
Hanukkah. Foto: Jerome Paz, Flickr

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s