Prata offline istället för att bråka online – #vadjagkangora #28

VadJagKanGöra #28: Jag kan låta bli att bråka med andra online och
istället ta diskussionerna offline.

I ett av sina sista tal framhöll Obama vikten av att faktiskt ta diskussioner öga mot öga. Hat och misstanke mot andra föds ofta när bilden av dem inte bygger på vad vi vet utan vad vi tror. När vi möts i den fysiska världen kan vi lättare se alla nyanser och framföra våra argument utan att svartmåla motparten. Det behöver inte betyda att vi alltid blir överens, men vi bidrar till dialog istället för att bara skrika oss hesa mot en skärm.

SVT skriver att Obama sa ”Om du är trött på att bråka med främlingar på nätet, försök att prata med en i verkliga livet. Om något behöver fixas, snöra på dig skorna och styr upp det. Om du är besviken på de folkvalda politikerna, skaffa lite underskrifter och ställ upp i ett val själv. Visa intresse. Kasta dig in. Och härda ut. Ibland kommer du att vinna. Ibland kommer du att förlora”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s