Ifrågasätta normer under julen #vadjagkangora #23

VadJagKanGöra #23: Jag kan ifrågasätta normer under julfirandet, till exempel genom att avstå från alkohol. Våra jultraditioner är viktiga för oss, men hur ofta stannar vi upp och frågar oss varför vi gör som vi alltid har gjort? Kanske kan jag göra skillnad för någon om jag väljer att ändra någon av mina traditioner? Jag kan avstå från alkohol under julen, för att det gör skillnad för barnen i min närhet, eller för att jag då kan köra bil och hämta någon som behöver skjuts. Jag kan laga mer vegetarisk mat än vanligt till mitt julbord, för att det gör skillnad för vår gemensamma miljö.

alkoholfree_chrishavardbergeflickrcc
Foto: Chris-Håvard Berge, flickr CC BY-NC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s