Göra en omvänd adventskalender #vadjagkangora #20

VadJagKanGöra #20: Jag kan göra en omvänd adventskalender, där jag varje dag ger någonting istället för att få någonting. Kanske kan jag gå ihop med min familj, några kompisar eller kollegor? På så vis kan vi tillsammans hålla samtalet om utsatthet levande.

Så här gör jag:

1) Jag börjar med att välja en mottagare till min kalender. Det kan vara en välgörenhetsorganisation, som Stadsmissionen, eller en person, som småbarnspappan som jag vet har svårt att få vardagsekonomin att gå ihop, eller den hemlösa kvinnan jag ser ibland.

2) Jag ställer fram en korg, låda eller liknande någonstans där jag ser den ofta. Varje dag, mellan den 1:a och den 24:e december, lägger jag någonting i korgen som jag tror gör skillnad för mottagaren. Ibland blir det små och enkla föremål, ibland mer påkostade och genomtänkta. Jag kan ta del av Anna Braws tips på mottagare och innehåll i den omvända kalendern.

3) På julafton, eller kanske dagen innan, ser jag till att mottagaren får korgen med alla sakerna.

Ett alternativ är att jag gör klart hela korgen redan före den 1/12 och ger den till en mottagare som då får 24 gåvor på en gång. På så vis skapar jag en adventskalender åt någon annan. Kanske kan jag slå in alla 24 gåvorna som presenter?

Det finns andra upplägg på omvända adventskalendrar och jag kan hitta inspiration i Snällkalendern och Fastekalendern.

adventskorg
Foto: Helena Taubner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s