Anmäla rasistiskt klotter #vadjagkangora #18

VadJagKanGöra #18: Jag kan anmäla rasistiskt klotter till polisen. Rasistiska budskap kan utgöra hatbrott, hets mot folkgrupp eller ofredande och ska därför tas på stort allvar. Polisen skriver på sin webb att antalet anmälda hatbrott var rekordstort under 2015, vilket man till stor del förklarar med att rasistiskt klotter i allt högre grad anmäls. Den utvecklingen kan jag bidra till genom att fotografera rasistiskt klotter när jag ser det och sedan anmäla det till polisen.

racismfreezone_flickrphotoredhope
Racism Free Zone. Photo: redhope, Flickr. CC BY-NC

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s