Ta ut en extra peng när jag handlar #vadjagkangora #12

VadJagKanGöra #12: Jag kan ta ut en extra peng när jag handlar och ge den till någon som behöver den. När jag betalar i kassan kan jag säga ”Jag vill ta ut en extra tjuga också”; varför inte skapa en ny rutin? På det viset har jag redan en sedel i min hand när jag passerar en medmänniska som kanske sitter utanför butiken. Om jag inte tycker att jag har råd, så kan jag fundera över om min egen matkasse skulle kunna bli tjugo kronor billigare. Jag kanske kan avstå en chipspåse?

money_fotodavidj_flickccby
Foto: David J, Flickr CC BY 2.0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s