Vara beredd att hjälpa #vadjagkangora #9

VadJagKanGöra #9: Jag kan vara beredd att hjälpa till genom att vara lite extra uppmärksam på om någon i min direkta omgivning behöver hjälp. Kan jag hjälpa hen att packa matkassen, eller kanske till och med bära ut den till bilen? Jag kan stanna upp en extra sekund för att kunna hålla upp dörren för den som kommer några steg bakom mig. Är det någon på bussen som bättre behöver en sittplats? Genom att vända blicken mot människor i min omgivning gör jag dessa människor tydligare. Jag bekräftar dem genom att se dem i deras situation, och bidrar till att göra även det vardagliga lilla mötet mellan individer betydelsefullt.

helpinghand
Foto: Helena Taubner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s